Home

Andy Scharmin

Bron: fctwente.nl Bron: fctwente.nl Bron: fctwente.nl Bron: fctwente.nl Bron: fctwente.nl Bron: fctwente.nl Bron: fctwente.nl Bron: RTV Oost Bron: fctwente.nl



Andy Scharmin (21 jaar) was een zoon van een Duitse vader en een Surinaamse moeder. Hij groeide op in Haaksbergen alwaar hij voetbalde bij V.V. Haaksbergen. Sinds het begin van 1988 voetbalde hij in het eerste van FC Twente. Hij was aanvoerder van jong oranje. Zijn moeder en tante zaten ook in het verongelukte toestel en kwamen eveneens om het leven.

De neef van Andy in RTL Late Night


Bron: RTL Late Night


In een aflevering van RTL Late Night uit 2014 vertelt Maurice Lede (een neef van Andy) over de ramp en de documentaire 'Wrakstukken' die hij maakte.
Nooit spreekt Maurice met zijn familie over de ramp, de pijn en het verdriet. Hij gaat in 2014 in het kader van zijn documentaire voor het eerst met zijn oom, broer en vader naar Suriname om de plek van de ramp te bezoeken.
Maurice vertelt:
Het was een taboe om erover te praten in onze familie. Het heeft zoveel pijn en verdriet veroorzaakt dat men er gewoon niet graag over praatte. Ik voelde dat er iets achter zat, achter de gezellige feestjes en familiedingetjes. Altijd leuk, maar zodra het even over mijn neef of over mijn twee tantes ging dan voelde je: daar zit veel pijn.

De documentaire 'Wrakstukken' van Maurice Lede is vooralsnog beschikbaar op NPO start.

Broer Patrick vertelt


Bron: RTV Oost


Hiernaast een stukje van RTV Oost waarin Patrick Scharmin wat vertelt over zijn broer.

Ik weet nog, ik fietste naar huis... En het viel me eigenlijk op hoe mooi de bomen in bloei stonden.... Op het moment dat ik mijn huis naderde hoorde ik eigenlijk de telefoon al overgaan en die bleef voor mijn gevoel maar rinkelen en rinkelen...
En toen hoorde ik: er is iets gebeurd, ze hebben een noodlanding moeten maken.... het is allemaal nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. Ik had mijn nicht aan de lijn en die vertelde dat.
In die tijd had je natuurlijk niet wat je tegenwoordig hebt met social media dat je direct op de hoogte bent van dat soort zaken, dus het heeft nog wel een tijd geduurd voordat we duidelijkheid kregen over wat er precies gebeurd was. Maar die dag kan ik me nog als de dag van gisteren herinneren.
Slijten doet het eigenlijk nooit. Je probeert het een plek te geven in je leven. Maar als ik kijk naar de afgelopen dagen, hoe ik de periode weer terug beleef... dan kan ik niet zeggen dat het minder heftig is dan een aantal jaren geleden. Het gemis blijft eigenlijk gewoon.





Links:
Voetbalstatistieken op wikipedia.