Home

Ruud Degenaar

Bron: Eindbestemming Zanderij Bron: Laurens Koeleman --> --> Heracles jubileumboek Bron: heraclesstatistieken.nl Bron: heracles.nl Bron: Laurens Koeleman Bron:heracleselly.blogspot.nl Bron: Bron:Ruud (Rudy) Degenaar (25 jaar) speelde al 5 jaar bij Heracles als verdediger. Zijn vriendin Hedwig Wolthuis was de enige 'spelersvrouw' die meeging met de fatale vlucht. Ze werden allebei slechts 25 jaar.Uit een persbericht van 7-6-2019 op de website van Heracles:

Tegen RTV Oost vertelde zus Lucia Degenaar: "Dertig jaar lang is het al speciaal. Het is niet omdat het dertig jaar geleden is een ander verhaal. Het is voor mij al dertig jaar speciaal." Ook broer Marcel Degenaar sloot zich daar bij aan: "Ik weet niet of het slijt, het heeft zo'n impact op je leven en is zó bepalend voor wie je werd. Dat geldt voor de dood van Rudy, maar ook voor Hedwig. Ze waren allebei heel belangrijk in ons gezin. Het verandert je wel als mens, het maakt je bewuster van het leven en om het maximale uit jezelf te halen. Het kan zomaar voorbij zijn.”

Artikel en interview 2019

Interview met de zus, broer en moeder van Ruud.


Bron: RTV Oost


In juni 2019 verscheen dit artikel op de website van RTV Oost. Een passage uit het artikel:

"Hier is het voetbal begonnen, zowel voor Rudy als mij. Op de bijvelden kregen we training van mijn vader. Elke keer als ik hier kom, ga ik terug naar m'n jeugd en zie ik Rudy ook weer lopen."
Moeder Norine stortte in toen ze hoorde wat zoon Rudy en z'n vrouw Hedwig Wolthuis, die ook in het toestel zat, was overkomen. "Het was verschrikkelijk. Je mag best weten dat ik heel hard heb geschreeuwd. Iedereen kon het horen."

In actie tegen Den Haag

Ruud in actie tegen Den Haag, seizoen 88/89

Ruud bij Heracles in actie tegen Den Haag. Volgens commentator Evert ten Napel speelde hij een goede wedstrijd. (3.05min)

In actie tegen Utrecht

Ruud in actie tegen Utrecht, KNVB beker, seizoen 88/89

Ruud bij Heracles in actie tegen FC Utrecht voor de KNVB beker, seizoen 88/89. Ruud veroorzaakt een strafschop maar volgens commentator Evert ten Napel is dat veel te zwaar bestraft. Hij vecht pittige duels uit met cultheld John Linford.

Links: Voetbalstatistieken op wikipedia.
Informatie op website statistieken Heracles